FAIL (the browser should render some flash content, not this).

ZANIMLJIVOSTI:
 

eng.jpg Italija - je danas najveći potrosač TNG za potrebe pogonskog goriva u Evropi sa potrosnjom od oko 1.322.000 tona na godisnjem nivou sa flotom od preko million vozila koja koriste ovaj energent, a koje je moguće nabaviti na oko 1800 mesta sirom Italije.Sve one građane koji se odluče na konvertuju svoje vozilo na plin, država subvencionira sa učešćem od 30%. U gradovima gdje stupa na snagu ograničen promet radi zagađivanja, samo vozila koja imaju katalizator ili pogon na auto gas smeju ući i kretati se u centru grada..

Poljska – Zemlja sa najvećom stopom rasta potrošnje auto gasa. U Poljskoj je trenutno locirano 6600 autogasnih pumpi. Gotovo 80% svih vozila je konvertovano na plin.Početkom 2000 godine broj vozila sa pogonom na TNG u Poljskoj je bio 590.000.

Austrija - U Beču je trenutno 550 autobusa u javnom gradskom prevozu koji koriste gas kao ekološko pogonsko gorivo. Njihovo pozitivno iskustvo na tom polju traje skoro 40 godina.

Holandija - zemlja sa preko 400.000 vozila. I pored velike popularnosti TNG kao pogonskog goriva u Holandiji država podsticajnim merama neprekidno želi da ovo gorivo još više omasovi održavanjem nivoa poreza na promet na veoma niskom nivou i sniženjem taksi prilikom registracije vozila ako koriste TNG.

Velika Britanija
- U Engleskoj trenutno na gas ide oko stohiljada automobila, a procenjuje se se da će uz fiskalnu politiku koja TNG priblizava krajnjim korisnicima broj automobila sa pogonom na TNG biti oko 2 miliona. Treba posebno istaći da je vlada u ovoj zemlji osnovala vladinu agenciju ENERGY SAVING TRAST , koja se bavi pitanjem alternativnog goriva i ima godisnji budzet od 16,3 miliona EURA. Osamdesetsedam procenata tog budzeta odlazi na refundiranje troskova u iznosu od 75%, onima koji su ugradili LPG uredjaje u svoja vozila jer na taj način doprinose zastiti zivotne sredine.Intenziviranje ugradnje TNG uredjaja u vozila prati i veoma gusta mreza gasnih stanica kojih ima oko 1200 sirom Engleske uz zalaganje vlade da u svakom gradu bude bar po jedna stanica.

Francuska
– Podaci kompanije CHEVROLET za 2006-u godinu: 26% ukupne prodaje su činila vozila opremljena autogasnom opremom, od toga u junu je to bilo 38% od ukupne prodaje. Pojedine kompanije kupuju službena vozila isključivo na autogasni pogon. Francuska imala čak i izvesne olakšice za svoje poreske obveznike ako koriste TNG u svojim vozilima uz istovremenu redukiju nivoa poreza na TNG.

Hrvatska - za vreme rata u Hrvatskoj, prilikom borbi oko Karlovca, geler je direktno pogodio pun rezervoar auto gasa parkiranog vozila, koji nije eksplodirao niti se zapalio.


Japan - ima velikih problema s gustoćom naseljenosti, sva TAXI vozila trebaju imati pogon na plin, pa i zbog tog razloga Japan u posljednje vrijeme bilježi najveću porast automobila s pogonom na plin.


usa.jpgŠpanija - više od 50 autobusa na auto gas vozi svakodnevno Madridom, a u Valjadolidu 110 autobusa.

SAD - policija i ostale državne institucije zakonski moraju imati vozila na alternativni pogon

Australija - U ovoj zemlji TNG takodje predstavlja glavno alternativno gorivo floti od oko 300.000 automobila.

Nemačka - Sve prisutan problem aerozagadjenja te su stoga uvedene takse koje se temelje na nivou emisije stetnih gasova. Zbog toga gotovo svi proizvođači u ponudi imaju model s pogonom na auto gas.

Indija - Da bi uticala na smanjenje zagadjenosti u svojim milionskim gradovima vlada Indije je smanjila uvozne dazbine na uvoz TNG konverzionih uredjaja.

Početna    ::     Reference    ::    Novosti    ::    Ovlašćeni servisi    ::    Download    ::    O nama    ::    Linkovi   ::   Mapa sajta   ::   Kontakt
Copyright 2009 © Gas do Daske. Sva prava zadržana.  |  Dizajnirao Hosting-drive  |     Korisnika Online